Бухтички от парено тесто

22/01/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115664312345
"Знаехте ли, че от парено тесто се приготвят не само еклери, но и бухтички, които буквално се топят в устата? Вече знаете "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 276
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • вода - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч. (използваме същата чаша от водата)
  • масло - 60 г краве (това е приблизително 1/2 пакетче от 125 г)
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 5 - 6 бр. зависи колко са големи
  • олио - колкото е необходимо за пържене
  • пудра захар - по вкус, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото приготвяме, като в тенджера наливаме водата и добавяме маслото и солта и като заври, сипваме наведнъж брашното, бъркаме с дървена лъжица, докато тестото се събере на топка.

Оставяме да се охлади и прибавяме едно по едно яйцата, докато се усвоят от тестото (може да си помогнем с миксер или телена бъркалка ).

Трябва да се получи гладко и лепкаво тесто.

В дълбок съд с по-малък диаметър наливаме олио.

Изпържваме бухтичките, като пущаме от тестото в олиото. Помагаме си с лъжички да гребваме от тестото.

Готовите бухтички поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар