Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Бухтички от парено тесто

Бухтички от парено тесто

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Бухтички от парено тесто
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
22/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15 бр.
"Знаехте ли, че от парено тесто се приготвят не само еклери, но и бухтички, които буквално се топят в устата? Вече знаете"

Необходими Продукти

  • вода - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч. (използваме същата чаша от водата)
  • масло - 60 г краве (това е приблизително 1/2 пакетче от 125 г)
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 5 - 6 бр. зависи колко са големи
  • олио - колкото е необходимо за пържене
  • пудра захар - по вкус, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото приготвяме, като в тенджера наливаме водата и добавяме маслото и солта и като заври, сипваме наведнъж брашното, бъркаме с дървена лъжица, докато тестото се събере на топка.

Оставяме да се охлади и прибавяме едно по едно яйцата, докато се усвоят от тестото (може да си помогнем с миксер или телена бъркалка ).

Трябва да се получи гладко и лепкаво тесто.

В дълбок съд с по-малък диаметър наливаме олио.

Изпържваме бухтичките, като пущаме от тестото в олиото. Помагаме си с лъжички да гребваме от тестото.

Готовите бухтички поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: