Каша от печени чушки с булгур и извара

22/01/2016
Мариела Христова
отМариела ХристоваПомощник Готвач22814341
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо855
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печените чушки и доматите се нарязват на дребно.

Измиваме и накисваме булгура във вода за 30 минути да набъбне. В малка тенджерка загряваме кравето масло и в него задушаваме ситно нарязания лук.

Прибавяме булгура, наливаме 1 ч.ч. вода и го оставяме да ври на слаб огън за 10-15 минути.

След това добавяме доматите, печените чушки и задушаваме, докато и те омекнат. Накрая прибавяме изварата и малко ситно нарязан пресен магданоз.

Всичко се разбърква и се сваля от котлона. Пасира се в блендер.

Ястието е подходящо и полезно за бебета между 10 и 12 месечна възраст.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар