Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Черен дроб с картофи

Черен дроб с картофи

Ипек МехмедИпек Мехмед
Новак
1411616171
Черен дроб с картофи1 / 3
22/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • черен дроб - 700 - 800 г
  • картофи - 4 - 5 по - големи
  • сол
  • червен пипер
  • царевично брашно
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измития и подсушен дроб се нарязва на кубчета - не много малки.

Слагаме го в тава и овалваме в царевично брашно, сол и червен пипер (като панировка).

Загряваме олиото и пържим дроба на по-малки порции, за да не се слепва.

Изпърженият дроб се слага в съд с капак, за да поомекне.

Картофите се обелват, измиват и нарязват на кубчета. Изпържват се в същата мазнина, леко се подсоляват и се смесват с дроба.

Оставят се да престоят, докато омекнат.

Сервират се топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: