Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Пилешки кюфтета с праз

Пилешки кюфтета с праз

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пилешки кюфтета с праз1 / 2
31/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Вкусни кюфтенца за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г обезкостено, бяло
  • лук - 2 глави
  • праз - 7 - 8 тънки стръка (само бялата част)
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява, отцежда се и се нарязва на много ситно. Лукът, нарязан на дребно, се запържва в маслото и се сваля от огъня.

Прибавят се пилешкото месо и празът, предварително сварен, отцеден и също нарязан на ситно.

Слагат се разбитите яйца, черен пипер и сол на вкус.

Сместа се разбърква добре и от нея с помощта на лъжица се оформят кюфтета, които се пускат в сгорещена мазнина и се изпържват.

Поднасят се топли. По желание може да се залеят с доматен сос.

Пилешките кюфтета с праз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: