Кростоли – италиански хрупкави бисквити

03/03/2016
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо121
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • мас - 40 г свинска
  • водка - 50 мл
  • захар - 40 г
  • брашно - 400 г
  • сол - 1 щипка
  • олио - 200 мл
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, добавя се солта, захарта, водката и омекналата на стайна температура свинска мас. Сместа се разбърква много добре.

На части се добавя брашното и се замесва еластично тесто. Покрива се с кърпа и се оставя на стайна температура за 20 минути.

Разточва се на кора с дебелина 2 милиметра. Реже се на ленти или ромбове или се изрязва с формички за бисквити.

Пържат се в загрята мазнина до златисто. Отцеждат се на хартия от излишната мазнина и се поръсват с пудра захар.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар