Супа от гъска

08/04/2011
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 979
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дреболиите на гъската и ги сварете заедно с краката, крилете, шията и главата. Добавете към тях 1 морков, целината, лука и зърната черен пипер. Посолете на вкус и оставете да къкри до сваряване на месото. Готовото гъше месо се вади, обезкостява и се реже на късчета.

Главата се отделя, а месото с крилата, шията и дреболиите се слага в прецедения бульон. Когато супата заври отново, прибавете ориз или фиде.

Доварете супата, махнете я от котлона и веднага пуснете в нея маслото и ситно нарязан магданоз. Застройте супата от гъска с яйцата и киселото мляко.
подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!