Пълнено червено цвекло

23/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 288
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • червено цвекло - 10 - 12 бр. малки главички
  • лук - 1/2 глава
  • кайма - 250 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 твърдо сварено
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се дребни глави червено цвекло с големината на яйце. Сваряват се, обелват се, отгоре се отрязва капаче и вътрешността им се издълбава.
Издълбаната част се нарязва на ситно и се запържва в половината мазнина заедно с нарязания на дребно лук и каймата.

Сместа се сваля от огъня и се разбърква с яйцето, нарязано на малки кубчета, солта и черния пипер.

Издълбаните главички цвекло се напълват с тази плънка, покриват се с капачетата и се нареждат в тавичка. Заливат се с останалата мазнина и 1 чаена чаша топла вода.

Пекат се половин час в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар