Пълнени зеленчуци на фурна

22/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 708
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва в студена вода. Патладжаните и тиквичките се почистват, разрязват се на две и се издълбават. От горната страна на доматите се изрязва капаче и вътрешността им също се издълбава.

Ситно нарязаните лук и чесън се запържват десетина минути в зехтина заедно с издълбаната вътрешност на зеленчуците, нарязана на дребни кубчета.

Прибавят се ситно нарязаният магданоз и счуканите ядки. След като сместа изстине, се добавят отцеденият хляб, разбитите яйца, 3 супени лъжици настърган кашкавал, подправките и сол на вкус.

Всичко се разбърква добре. Плънката се разпределя в издълбаните патладжани, тиквички и домати. Зеленчуците се нареждат в намазана с мазнина тавичка, поръсват се с останалия
кашкавал и се пекат 15 минути в предварително загрята фурна.

След това се заливат със сметаната, разбита с доматения сок, сол и черен пипер. Пекат се още около 30 минути. Ястието се поднася в съда, в който е печено. Към него се сервира задушен ориз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар