Специални бишкоти

29/01/2016
Ваня  Величковаот Ваня ВеличковаПомощник Готвач 1x
"Толкова интересна комбинация от подправки - нямаме търпение да опитаме крайния резултат "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции48
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо347
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте маслото с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, бакпулвера, хлебната сода и солта, разбийте добре.

Добавете яйцата, ванилията и бадемовата есенция. Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица.

Прибавете семената от копър и анасон, боровинките, фъстъците и кайсиите. Изсипете тестото върху леко набрашнена дървена дъска. Покрийте и оставете в хладилника за няколко часа.

Разделете тестото на три. Оформете всяка третина на руло с дължина около 15 см и дебелина около 4 см. Наредете рулата на разстояние от около 8‐9 см едно от друго върху подмазана тава.
Сплескайте ги, докато станат дебели около 2 см.

Намажете ги с 1 разбито яйце, към което сте прибавили 1 супена лъжица вода. Печете 25-30 минути при 200°С, или докато печивото леко покафенее.

Оставете да изстине в тавата около 1 час, пренесете върху дъска за рязане и нарежете диагонално на резени, дебели около 3 см. Намалете температурата на 150°С.

Наредете резените легнали в тавата и печете около 5 минути. Обърнете ги от другата страна и печете още 5 минути.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар