Вкусни бишкоти Мока

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Вкусни бишкоти Мока1 / 2
22/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30 бр.

Необходими Продукти

  • масло - ½ ч.ч. краве
  • захар - 1 ч.ч.
  • инстантно кафе - 1 ч.л. нес кафе
  • бакпулвер - 2 бр.
  • канела - ½ ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • яйца - 3 бр.
  • какао - 1/3 ч.ч.
  • брашно - 2 ¾ ч.ч.
  • бадеми - ½ ч.ч. счукани, печени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото с миксер за кратко. Прибавете захарта, нес кафето, бакпулвера, канелата и солта, разбийте добре.

Добавете яйцата, разбийте до получаване на гладка смес. Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица.

Прибавете какаото и бадемите. Разделете тестото на две, с леко набрашнени ръце оформете всяка половина на руло, с дължина около 10 см.

Подредете рулата на около 6-7 см едно от друго върху

леко подмазана тава и ги сплескайте, докато станат дебели около 7 см. Печете 20-25 минути при 200°С или докато печивото се втвърди (проверете с клечка за зъби).

Оставете да изстине в тавата около 1 час. Пренесете го върху дъска за рязане, нарежете диагонално на резени, дебели около 1 ½ см. Наредете резените легнали в тавата и печете 8 минути при 150°С.

Обърнете ги и печете още 7-12 минути или докато станат сухи и хрупкави. Оставете да изстинат напълно върху телена решетка.

По желание можете да ги поръсите с шоколадова заливка: 1/3 чаша натрошен млечен шоколад се стопява заедно с ½ чаена лъжичка мас /или краве масло/ и се бърка, докато се получи хомогенна смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: