Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Пъстри шоколадови сладки

Пъстри шоколадови сладки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пъстри шоколадови сладки1 / 2
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
40

Необходими Продукти

  • масло - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • брашно - 2 ч.ч.
  • шоколад - 30 г натурален, разтопен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре. Добавете яйцето, млякото и ванилията. Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Разделете тестото на две части. Към едната добавете разтопения шоколад. Разделете всяка част още на по две.

Разточете едната част шоколадено тесто върху леко набрашнена повърхност, докато се получи правоъгълник с размери 25x12 см. и дебелина около 1 см. Направете същото и с едната част бяло тесто.

Поставете внимателно бялото тесто върху шоколаденото, притиснете, за да залепне, и навийте на руло. Повторете действията и с другите две части бяло и шоколадово тесто.

Завийте двете рула в целофан и ги оставете за няколко часа в хладилника (може и за 1 час във фризера).

Нарежете охладеното тесто на кръгове с дебелина 1 см. Наредете ги на 2‐3 см едни от други върху подмазана тава.

Печете 8‐10 минути при 200°С или докато краищата се втвърдят и отдолу леко покафенеят. Оставете ги да изстинат напълно върху телена решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: