Замразени ореховки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Замразени ореховки1 / 2
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
30 бр.
"Хапвайте и се наслаждавайте на вкуса, време да запишете рецептата винаги има"

Необходими Продукти

  • масло - ½ ч.ч. краве
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода - ½ ч.л. бикарбонат
  • сол - ¼ чч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 пак.
  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • орехи - ½ ч.ч. натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, хлебната сода и солта, разбийте добре.

Добавете яйцето и ванилията. Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Добавете и орехите.

Покрийте тестото и го оставете в хладилника около 1 час. Разделете охладеното тесто на две части.

Оформете ги на рула с дължина около 20 см, увийте ги в целофан поотделно и ги оставете в хладилника за 3 часа.

С помощта на добре наточен нож с тънко острие нарежете рулата на кръгчета с дебелина 1 см и ги наредете на 3 см. един от друг в подмазана тава.

Печете около 8 минути при 200°С или докато краищата започнат леко да покафеняват. Оставете да изстинат напълно върху телена решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: