Боб чорба по манастирски

09/04/2011
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Ако искате да опитате наистина вкусна боб чорба - пригответе я по манастирски!"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 307
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • боб – 350 г
  • моркови – 1 - 2 броя
  • целина – ½ глава
  • лук – 1 глава
  • олио – 2 к.ч.
  • домати – 3 броя
  • джоджен – няколко листа пресен
  • магданоз – ½ връзка
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително в студена вода боба поне за 4-5 часа. След това го залейте с 3 л вода и се слага да се вари. След като кипне се оставя да се вари до леко омекване. Прибавят се олиото и нарязаните на дребно моркови, целина, лук.

Около 15-20 минути преди боб чорбата по манастирски да се свали от огъня се прибавят нарязаните на кубчета домати заедно с нарязаните листа джоджен.

Посолява се и се освежава с накълцан магданоз. По желание се добавят червен и черен пипер на вкус.подобни рецепти тук

5 11
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар