Картофи по мексикански

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Картофи по мексикански
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
03/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Разкошни пълнени картофи с богата плънка, които нямаме търпение да опитаме отново"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр., големи
  • царевица - 4 с.л., консерва
  • масло - 25 г
  • сметана - 1 с.л.
  • кашкавал - 25 г
  • чушки - ¼ бр. червена + 1/4 зелена
  • сос табаско - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме на дъното на тавичка сол, поставяме измитите картофи и оставяме да се изпекат във фурната на 200 градуса за 35 минути.

Изваждаме, отрязваме горната част и ги издълбаваме с лъжичка.

Смачкваме вътрешната част с вилица и прибавяме маслото, сметаната, настъргания кашкавал, варената царевица, нарязаните чушки, табаското, солта и черния пипер и разбъркваме хубаво.

Пълним картофите и ги връщаме във фурната.

Печем 15 минути при 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: