Крем карамел с кайсии

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Крем карамел с кайсии1 / 2
22/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л.
  • компот от кайсии - 1 бурканче
  • яйца - 6 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • ванилена захар - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцедете компота от кайсии и нарежете плодовете в тавичка. Оставете 2-3 кайсии за горния пласт.

Разбивате яйцата и жълтъците със захарта с миксер и прибавяте прясното мляко и ванилената захар.

Заливате нарязаните кайсии с получената смес. Поставяте крем карамела в загрята на 150 градуса фурна да се пече на водна баня.

Разбийте белтъците с малко захар, пюрирайте отделените кайсии и ги прибавете с плавно бъркане към белтъците.

С готовия смес заливате изпечения крем и оставяте да се доизпече само на горен реотан, докато леко покафенее. Изваждате, оставяйте да се охлади няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: