Карфиол със сиренов сос

22/01/2016
Деси Маринова
отДеси МариноваПомощник Готвач1968561
"Преглъщате, а дори не сте извадили още карфиола от фурната "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 934
  • Преглеждания за месеца1780
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме карфиола за 4 минути в подсолена вода, отцеждаме го и слагаме в намаслена тавичка. Разтопяваме маслото на котлона и към него добавяме брашното, запържваме за 2-3 минути.

Бавно добавяме затопленото мляко при постоянно бъркане, за да няма бучки, докато се сгъсти за около 2 минути.

Сваляме от котлона и добавяме половината от кашкавала и пармезана. Заливаме карфиола със сместа.

Смесваме орехите, хлебните трохи, останалите пармезан и кашкавал и поръсваме с тях карфиола и соса. Печем, докато стане златисто в нагрята фурна.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Rosi Dimitrova
Rosi Dimitrova
24.10.2016 21:09
Тези 2 и половина чаени чаши брашно не са малко множко? Все пак става въпрос за сос ,а не за тесто.Каква е правилната пропорция м/у мляко и брашно?
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Добави коментар. Тук има някаква грешка между брашно, масло и прясно мляко. Би трябвало да се получи сос Бешамел, от изброеното е невъзможно. На това количество брашно би трябвало да е поне 1 л мляко и около 100- 150 г масло.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв