Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Карфиол със сиренов сос

Карфиол със сиренов сос

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
Карфиол със сиренов сос1 / 2
22/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-5
"Преглъщате, а дори не сте извадили още карфиола от фурната"

Необходими Продукти

  • карфиол - 800 г
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • кашкавал - 100 г
  • пармезан - 100 г
  • орехи - 50 г
  • галета - 2/3 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме карфиола за 4 минути в подсолена вода, отцеждаме го и слагаме в намаслена тавичка. Разтопяваме маслото на котлона и към него добавяме брашното, запържваме за 2-3 минути.

Бавно добавяме затопленото мляко при постоянно бъркане, за да няма бучки, докато се сгъсти за около 2 минути.

Сваляме от котлона и добавяме половината от кашкавала и пармезана. Заливаме карфиола със сместа.

Смесваме орехите, хлебните трохи, останалите пармезан и кашкавал и поръсваме с тях карфиола и соса. Печем, докато стане златисто в нагрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Rosi Dimitrova
Rosi Dimitrova
Тези 2 и половина чаени чаши брашно не са малко множко? Все пак става въпрос за сос ,а не за тесто.Каква е правилната пропорция м/у мляко и брашно?
24.10.2016 21:09
1
Покажи всички подкоментари