Канелени таралежки с ябълки

29/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
"Ако ще ни давате сладки само с кафето, май ще трябва поне 4 кафета да си поръчаме "
Приготвяне45 мин.
Готвене15 мин.
Общо60 мин.
Порции36
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо296
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 1/2 ч.ч. маргарин
  • захар - 1 1/4 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • подправки - 1/2 ч.л. смес от карамфил, канела, индийско орехче и бахар
  • сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 пак.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • за пълнежа
  • ябълки - 1/3 ч.ч. ситно настъргани и добре отцедени
  • захар - 3 с.л.
  • канела - 1 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото или маргарина с миксер около 30 секунди. Прибавете 1 1/4 чаша захар, бакпулвера, сместа от подправки и солта, разбийте добре.

Добавете яйцата и ванилията, разбийте до получаване на гладка смес. Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица.

Прибавете и ябълките. Покрийте тестото и го оставете във фризер за 2 часа, за да оформите по‐лесно тестени топчета. Смесете допълнителните количества захар и канела и оваляйте в тях готовите топчета. Наредете ги на 3‐4 см. едно от друго върху подмазана тава.

Печете 10-12 минути при 200°С или докато краищата се втвърдят и станат леко златисти. Оставете да изстинат върху телена решетка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар