Захарни курабийки

28/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
Приготвяне35 мин.
Готвене15 мин.
Общо50 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 304
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото (или маргарина) и маста с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, бакпулвера и солта, разбийте добре. Добавете яйцето, млякото и ванилията, разбийте, до като се получи гладка смес, не повече.

Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Разделете тестото на две, покрийте и оставете в хладилника за около 3 часа.

Разточете готовото тесто върху леко набрашнена повърхност, докато стане на пласт с дебелина 0.5 см. Изрежете курабийки с помощта на средно големи формички. Наредете ги върху не подмазана тава.

Намажете ги със смес от разбит жълтък и сладкарска боя (по желание), може да ги оставите и ненамазани. Печете 6‐7 минути при 200°С или докато отдолу покафенеят съвсем леко. Оставете да изстинат върху телена решетка.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ВИЛИ-Виолета Матева
по скоро са масленки като чета рецептата :)))
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
,СКОРО ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ МЕСЯТ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ ,чудесно изглеждат на снимката
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв