Шоколадови конусчета

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Шоколадови конусчета1 / 2
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Обичаме скалички! Пригответе ги, снимайте и вашите и споделете с нас творението си, като прикачите снимка към рецептата"

Необходими Продукти

  • масло - 1/2 ч.ч. или маргарин
  • шоколад - 60 г натурален, натрошен
  • захар - 1 ч.ч. чаша
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 пак.
  • бакпулвер - 3/4 ч.л.
  • брашно - 3/4 чаша
  • орехи - 1/2 ч.ч. натрошени
  • шоколад - 1 ч.ч. млечен, настърган
  • мас - 2 с.л.
  • захарни пръчици - цветни или кокосови стърготини за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото или маргарина заедно с натрошения натурален шоколад на слаб огън. Свалете сместа от огъня, прибавете захарта, яйцата, ванилията и бакпулвера. Разбийте, докато се получи гладка смес, не повече.

Добавете брашното и ядките. Поставете металните форми за сладолед в малки формички за печене и разпределете сместа в тях. Печете 30-35 минути при 200°С или докато по клечката за зъби, пъхната в

печивото, не залепва тесто. Оставете да изстине.

Разтопете настъргания млечен шоколад с маста (или кравето масло) на слаб огън, докато се получи гладка смес. Оставете я да изстине. Потопете в нея върховете на опечените конуси и ги оставете изправени. Поръсете ги по желание с цветните захарни пръчици или кокосовите стърготини. Изчакайте шоколадът да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: