Гъбена чорба

10/04/2011
Black Angel
отBlack AngelНовак
"Пресни гъби си наберете и гъбена чорба си сгответе!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 590
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • гъби – 400 г пресни
  • масло – 2 - 3 с.л.
  • лук – 1 глава
  • брашно – 1 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • индийско орехче – 2 щипки
  • яйца – 1 брой, сварено
  • копър – 1 с.л.
  • магданоз – ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, нарежете ги на парчета и ги сварете в подсолена вода. Отделно запържете в маслото 1 ситно нарязана глава лук с 1 с.л. брашно.

Поръсете запръжката с червен пипер, разредете я с малко гореща вода и я изсипете при гъбите.

Бъркайте, добавете индийското орехче и оставете чорбата да се довари. Щом я махнете от котлона прибавете накълцаните копър, магданоз и поръсете малко черен пипер.

Сервирайте гъбената чорба с натрошено сварено яйце.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня
Ваня
22.10.2013 12:11
Бърза ,лесна и вкусна супичка се получи.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв