Китайски сладки с яйчен крем

28/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
"Обещаваме да ви почерпим с още една сладка, ако обещаете да дадете лайк за рецептата "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо481
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч.
  • мас - 185 г свинска
  • вода - 5 супени лъжици, гореща
  • сол - 1 щипка
  • За крема
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • сладкарска боя - няколко капки жълта
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и солта се пресяват в купа, прибавя се маста и се разбърква, докато се получи фина ронлива смес. Прибавя се по малко гореща вода, докато се замеси твърдо тесто.

Размесва се леко върху набрашнена повърхност и се разточва на кора с дебелина около 3 мм. С назъбена резачка за тесто се изрязват кръгове с диаметър 8 см и се слагат в намазани с предпочитана мазнина формички.

Яйцата и захарта за крема се разбиват и постепенно се прибавя млякото, а след това и боята за сладки. Разбърква се добре и внимателно се изсипва в приготвените тестени формички. Сладките се пекат в гореща (250-260 градуса) фурна 10 минути, след което температурата се намалява и се пекат още 10-15 минутиподобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар