Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Задушени гъби по френски

Задушени гъби по френски

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Задушени гъби по френски
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
22/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • масло - 1 ч.л.
  • манатарки - 400 - 500 г или друг вид месести гъби
  • сланина - 50 г
  • червено вино - 2 - 3 с.л.
  • бульон - 5 - 6 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме сланината на ивички и я запържваме. Прибавяме почистените, измити и нарязани на жулиени гъби и ги задушаваме около 10-на минути. Заливаме с бульона и виното.

Подправяме с 1 щипка сол и черен пипер, след което отново задушаваме около 20 минути.

Изваждаме гъбите с решетеста лъжица.

Соса от тях застройваме с размитото в малко студена вода брашно.

Кипва се за 2-3 минути и се подправя с маслото.

Гъбите заливаме с получения сос. Поднасяме като гарнитура за печен или задушен дивеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка: