Сандвичи с тарама хайвер

27/01/2016
"Да знаете, такива сандвичи не са за закуска, а само за мезе "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо525
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • хайвер - 60 г
  • олио - 250 мл
  • вода - 1‐2 с.л. вряла (или газирана)
  • лук - ситно настърган
  • лимонов сок - от 1/2 бр.
  • хляб - филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хайверът се почиства от ципата, която го обвива, слага се в дълбок съд и се разтрива добре с дървено чукало или дървена лъжица или се разбива с пасатор.

След това се бърка (разбива) непрекъснато, като се сипва на тънка струйка олиото.

По време на разбиването сместа се втвърдява, затова се прибавя по малко вряла или газирана вода. Към края на разбиването се слагат и лукът и лимоновият сок.

Не се препоръчва да се слага хляб, тъй като той предизвиква бързо разваляне на хайвера. Намазват се филийките хляб и се украсяват по желание.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар