Суши със свинска кайма

29/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
"Един алтернативен, предизвикателен и не по-малко вкусен вариант на суши но със свинска кайма и марули "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо499
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 400 г свинска
  • олио - 1 с.л.
  • кестени - 230 г ситно нарязани, водни
  • бамбукови кълнове - 125 г ситно нарязани
  • лук - 6 стръка ситно нарязан зелен
  • шери - 2 с.л. сухо (или бяло вино)
  • соев сос - 1 с.л.
  • сусамово олио - 2 ч.л.
  • сос от стриди - 2 ч.л.
  • маруля - малки листа от или салата
  • мента - ситно нарязана, за сервиране
  • за соса
  • сос от сливи - 2 с.л.
  • сос хойсин - 1 с.л.
  • соев сос - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се запържва в олио във уок или тиган на силен огън до покафеняване. Прибавят се кестените, бамбуковите кълнове и зеленият лук. Пържи се 1 минута.

Смесват се шерито, соевият сос, сусамовото олио и сосът от стриди и се прибавят към месото. Разбърква се добре и се пържат 2 минути, след което се отстраняват от огъня.

Приготвя се сосът, като се смесят продуктите с 2 супени лъжици вода. Сервира се като върху всеки лист от маруля се слага около 1 с.л. от сместа и се завива на руло или като сърмичка. Сосът се поднася в отделен съд.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар