Свинско с грах

21/04/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Една рецепта за традиционалисти. Бързо, Лесно, Вкусно!"
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо108 105
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана15 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 3 - 4 глави
  • домати - 1 - 2 червени или 2 с.л. доматено пюре
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • бульон - 500 мл
  • грах - 1 и ½ кг (2 консерви)
  • домати - 4 - 5 червени
  • брашно - 1 с.л.
  • мазнина - за запържване

Начин на приготвяне

Измийте свинското под студена вода и го нарежете на късове или порции. Запържете го в малко сгорещена мазнина. Прибавете накълцания на ситно лук и го запържете в мазнината, в която се е задушавало месото.

Лукът се пържи до лек загар и се прибавя 1-2 ситно нарязани домата или 2 с.л. доматено пюре. Разбърква се и се слага червения пипер. Към готовата запръжка се връща свинското и се залива с горещ бульон, посолява се и се оставя да се вари.

Когато месото е полусварено, се добавя почистеният грах. Това трябва да е около 20-25 минути преди ястието да е готово. Щом ястието заври с граха, се добавят накълцаните на кубчета 4-5 зрели домата.

Отделно брашното се запържва в 1 с.л. мазнина и се разрежда с малко сос от самото свинско с грах. Прибавя се към ястието и леко се разбърква. Така приготвеното свинско с грах може да се вари още около 8-10 минути на тих огън или да се изсипе в тава и да се изпече.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 21
4 16
3 4
2 4
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Деси
Деси
16.04.2014 16:12
Лубима рецепта аз добавям чили сос и дафинов лист :)
2
2
Аз
Аз
16.04.2014 16:13
любима...опссс
5
1
Веско Ангелов
Стана супер аз добавих и малко картофки 3бр.
1
2
миминцето бе
миминцето бе
25.01.2014 18:53
Много е хубаво но не мога да разбера защо сте забранили копирането !!!
3
0
themainman
themainman
19.02.2014 18:57
Принт скрийн и си готова :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти