Пържени кюфтета с доматен сос по селски

22/01/2016
Valentina Psaltirova
отValentina PsaltirovaПомощник Готвач1492421651
"Пригответе много хляб, защото ви гарантираме, че направо ще оближете чинията "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 618
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва, прибавят се ситно нарязаният лук, накиснатата във вода и изцедена филийка хляб и смляният кимион и се доомесва. Пържат се кюфтетата в тиган.

Отделно в друг съд се запържват доматите, добавя се брашното, разредено с малко вода и се бърка до готовност на соса. В края се ръси с пресен или замразен магданоз. Аз използвах замразен от селския ни двор.


Сервира се сосът и се добавят пържените кюфтета по 2-3 на порция.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Бързо,лесно,вкусно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв