Селска лютеница

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Селска лютеница
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
23/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
Порции
30
"Наричаме я селска лютеница, но трябва да се чете като най-вкусната лютеница на света, с която сме отраснали"

Необходими Продукти

  • чушки - 13 кг червени
  • олио - 700 г
  • доматено пюре - 2 буркана
  • мед - 1 бурканче
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 п.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се изкарват дръжките на чушките, измиват се добре и се пекат върху печка. След като поизстинат малко, се белят и мелят на много ситно.

Слагат се мелените чушки в голям казан, добавят се доматеното пюре, медът, черният пипер и сол на вкус.

В отделна тенджера се изсипва 700 г олио и се загрява много добре.

След това олиото се изсипва в казана и се разбърква добре, докато сместа поеме олиото.

Лютеницата се оставя за около 10-15 минути и се слага в буркани. Бурканите се варят 20 мин., изкарват се и се оставят обърнати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Атанас Недевски
Атанас Недевски
:D
09.09.2019 08:42