Попска яхния

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
13/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Знаете ли защо тази яхния носи името попска?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • лук - 800 г дребни лукчета
  • червен пипер
  • олио - ½ ч.ч.
  • дафинов лист - 2 листа
  • черен пипер - 15 - 20 зърна
  • чесън - 2 глави
  • домати - 3 с.л. доматено пюре
  • вино - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки свинското и го сложете в тенджера. Изчистете лукчетата и ги наредете върху месото. Посолете и прибавете червен пипер на око.

Прибавете половин чаша олио или друга мазнина, дафиновите листа, зърната черен пипер, и скилидките чесън. Залейте с доматеното пюре и объркайте.

Ястието се долива с 2 ч.ч. гореща вода и виното и се вари до готовност на умерен огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виолета Димова
Виолета Димова
Добра рецепта, миналата седмица я правих.
20.10.2022 13:14
1
Михаил
Михаил
Винаги на попска яхния слагам сушени сливи, маслини и няколко резенчета лимон.И ако месото е от заек, става фантастично.
12.12.2013 18:11
5