Попска яхния

13/04/2011
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"Знаете ли защо тази яхния носи името попска?"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 744
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо – 800 г
  • лук – 800 г дребни лукчета
  • червен пипер
  • олио – ½ ч.ч.
  • дафинов лист – 2 листа
  • черен пипер – 15 - 20 зърна
  • чесън – 2 глави
  • домати – 3 с.л. доматено пюре
  • вино – ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки свинското и го сложете в тенджера. Изчистете лукчетата и ги наредете върху месото. Посолете и прибавете червен пипер на око.

Прибавете половин чаша олио или друга мазнина, дафиновите листа, зърната черен пипер, и скилидките чесън. Залейте с доматеното пюре и объркайте.

Ястието се долива с 2 ч.ч. гореща вода и виното и се вари до готовност на умерен огън.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Михаил
Михаил
12.12.2013 18:11
Винаги на попска яхния слагам сушени сливи, маслини и няколко резенчета лимон.И ако месото е от заек, става фантастично.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв