Картофена каша

23/01/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120165921546
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 467
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите, измиваме и нарязваме на по-едро. Лука настъргваме ситно.

В тенджерка слагаме картофите, лука, 1 к.ч. вода, 4 с.л. олио и краве масло 10 г.

Задушаваме, като периодично разбъркваме, докато течността изври. Прибавяме червен пипер, черен пипер, сол и чубрица.

Ръсваме и две супени лъжици брашно и слад няколко секунди наливаме топла вода 1 л. Прибавяме и натрошен пилешки бульон.

Варим кашата до омекване на картофите и сгъстяване. Готвим, без да покриваме с капак съда, за да не изкипи).

Поднасяме кашата поръсена с нарязан пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар