Кнедли с пиле и гъби

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289212052k1
Кнедли с пиле и гъби1 / 2
23/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • за тестото:
  • брашно - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • За плънката
  • пилешко филе - 600 г
  • гъби - 300 г
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, разбърква се със сол и се добавят яйцето и водата. Замесва се тесто и се оставя да втаса 30-40 минути.

Гъбите се нарязват на дребно и се запържват в олио до полуготовност. Свалят се от котлона и към тях добавяме пилешкото филе (също нарязано на дребно), лука (нарязан на ситно), сол и черен пипер на вкус, като разбъркваме всичко добре.

Тестото разточваме на дебелина 2 мм и го нарязваме на кръгчета (със специална форма или чаша). В средата на всеки кръг слагаме по една чаена лъжичка плънка и затваряме.

Сваряваме кнедлите във вряща подсолена вода. След като изплуват на повърхността на водата се изваждат и сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: