Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста Болонезе на фурна

Паста Болонезе на фурна

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Паста Болонезе на фурна
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 5
23/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • паста - 250 г (AMORI (SPIRALI/ CAVATAPPI)
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • черни маслини
  • босилек - пресен
  • За соса Болонезе
  • кайма - 250 г
  • домати - 1 кг зрели
  • лук - 1 глава малка кромид
  • моркови - 1 бр. малък
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • целина - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • риган - пресен
  • черен пипер
  • захар - 2 ч.л.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата се използват AMORI SPIRALI/ CAVATAPPI - тънки макарони на спирала, които идват от Южна Италия.

Лукът и морковите се режат на много ситно. Задушават се в зехтина в дълбок тиган. Прибавя се счуканият чесън, нарязаната целина и след минута - каймата. Бърка се, докато се пържи, за да стане на трохи.

Настъргват се доматите на ренде без кожата и се добавят в тигана заедно с виното. Оставят се да къкрят на бавен огън, докато се изпари водата и се сгъсти. Подправя се със сол, захарта, черен и червен пипер и с нарязан на ситно риган.

Пастата се сварява според указанията на опаковката. Отцежда се добре и се добавя сосът. Разбърква се и се сипва в тавичка. Натрошава се сиренето равномерно и се покрива с настърган кашкавал. Поръсва се с малко риган.

Пече се в гореща фурна на 200 градуса, докато се запече кашкавалът.

Сервира се с маслини и листа пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: