Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Печена тиква със зелено сирене

Печена тиква със зелено сирене

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Печена тиква със зелено сирене
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
23/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"А намерите ли от прословутото зелено сирене, не го яжте просто така. Опитайте го по тази рецепта с печена тиква"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг цигулка
  • зелено сирене - 50 г от с.Черни Вит
  • орехи - 50 г
  • мащерка - прясна
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се бели и реже на кубчета по 1 см. Слага се в малка тавичка и се полива със зехтина.

Поръсва се с мащерката и се печете в загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин.

Малко преди да се извади, се добавят натрошените орехови ядки. Пече се още около 5 мин.

Сервира се в чиния с натрошено зелено сирене отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: