Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Хапки»Хапки с бекон и гъби

Хапки с бекон и гъби

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • бутертесто - 2 кори
  • зехтин - 2 с.л.
  • гъби - 375 гр. ситно нарязани
  • бекон - 4 ивици ситно нарязан
  • лук - 4 стръка ситно нарязан зелен
  • магданоз - 15 г ситно нарязан
  • сирене - 250 г меко
  • сол
  • черен пипер
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Квадратна форма за кекс със страна 23 см. се намазва леко с масло.

Едната кора се намазва с разбития жълтък на едно от яйцата, слага се втората и леко се притиска. Краищата се изрязват така, че да пасват на формата.

Полученият блат се надупчва с вилица и се пече 15 минути в предварително загрята до 210°С фурна до кафяв цвят.

През това време в сгорещения зехтин се запържват гъбите на умерен огън 5 минути, отстраняват се от огъня и се прибавят беконът, лукът и магданозът.

Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се охлажда. Яйцата и сиренето се разбиват с миксер 5 мин., прибавя се гъбената смес.

Разбърква се, формата се изважда от фурната и сместа се изсипва върху тестото. Температурата се намалява до 180 °С и се пече 25 минути.

Изважда се и се охлажда във формата. След като изстине, се нарязва на триъгълни или квадратни парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: