сряда, 2 септември

Свинско със зеле и ориз

Публикувана от:
Видяно: 10 029 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Свинско
Рецепта за Свинско със зеле и ориз
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • зеле - 1 зелка, малка
  • ориз - ¾ ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица - на вкус
  • сол

Приготвяне на Свинско със зеле и ориз

Нарежете свинското на парчета и го запържете напълно в малко мазнина. Зелето накълцайте на дребно и го задушете до омекване с ½ чашка олио и ½ чаша гореща вода. Отделно запържете ситно нарязаната глава лук с ½ чашка олио. Прибавете ориза и също го запържете, като разбърквате.

Свалете ориза от котлона и прибавете червения пипер, черен пипер и чубрица на вкус. В голяма тенджера смесете зелето, ориза и свинското месо. Разбъркайте, залейте с 3 ч.ч. гореща вода и върнете на котлона на ври за около 10 минути.

Прехвърлете в голяма тава и сложете да се изпече до извиране на водата и до загар.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.7 от 6 Гласа

Отзиви (2)

0
1
Отговор
beboka1994

2014-09-22, Оценка 5.0 от 5 за Свинско със зеле и ориз

В момента я пробвам .. да видиме накрая крайният резултат. :)
1
0
Отговор
меган

2011-05-10, Оценка 4.0 от 5 за Свинско със зеле и ориз

А зелето какво е кисело или прясно ?
0
0
beboka1994стана много вкусно... Добавих и доматки и стана чудесно :)
2
0
МаринКаквото сложиш ;)

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

  • Свинска глава със зеле
  • Свинско с брюкселско зеле
  • Ориз със свинско

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и лесна рецепта за Свинско със зеле и ориз. Доволен ли си от това, което намери? Виж другите ни специалитети за Свинско със зеле и ориз. Изпробвани рецепти от българската и интернационална кухня. Препоръки как да приготвим Свинско със зеле и ориз в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.