Гюзлеми по шуменски

26/01/2016
Ваня  Величковаот Ваня ВеличковаПомощник Готвач 1x
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 288
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от брашното, солта и чаша хладка вода и се оставя да престои на хладно място около половин час.

После тестото се разделя на две равни части, които се разпределят на по шест топки. Всяка от тях се разточва на питка с диаметър 15 см., нареждат се една върху друга, като поотделно се намазват със свинска мас.

Разпределят се на две места по 6 питки. Разточват се на две кори с дебелина по-малко от 1 см. Корите се поръсват със сирене и малко мазнина, навиват се леко на руло, което се
нарязва на шест равни части.

Всяко парче се защипва от двете страни и се притиска в средата, да се получи питка с големината на сача. Получените банички се оставят да престоят петнайсетина минути на хладно.

Сачът се поставя върху студен котлон и постепенно се загрява много добре. Намазва се с парче сланина или мас и баничките се изпичат от двете страни. Сервират се с кисело мляко, сметана или сладко.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар