Марудници на сач

24/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
"Ако си падате по родопската кухня, тези марудници ще ви очароват и ще станат любимата ви рецепта!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 728
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се добре яйцата. Прибавя се киселото мляко, в което е разтворена содата.

Добавя се брашно до получаване на гъста каша (доста по-гъста от палачинково тесто). Когато се бърка с лъжица, трябва да оставя следа.

След като тестото е готово, се пече - сачът се загрява много добре предварително и се маже с мазнина преди печенето на всеки
марудник. С черпак се изсипва от тестото и се разстила равномерно на кръг по най-бързия начин.

Не трябва да е много тънко, за да стане марудникът дебеличък и пухкав (около 1 см). След като се зачерви от едната страна, се обръща от другата с помощта на лопатка. Пече се до зачервяване, изважда се и се намазва обилно с масло.

Сервират се топли и намазани по желание с мед, сладко или солена плънка от сирене, кашкавал или смес по желание.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар