Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Сачове»Подлучени пилешки пържолки

Подлучени пилешки пържолки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Подлучени пилешки пържолки1 / 2
27/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г филе
  • лук - 1 - 2 глави кромид
  • домати - 1 - 2 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се поставят между два найлона и се начукват, за да се изтънят. Намазват се от двете страни с олио. Предварително нагорещен сач се намазва с мазнина. В него се запичат, първо от едната страна, а след това и от другата пържолките.

Изваждат се и се поставят в топъл съд с капак. В сача, намазан с мазнина, се поставят нарязаният на ситно кромид лук и счуканият чесън. По желание може да добавите и гъби.

Като се позадушат, се прибавя доматът нарязан на ситни кубчета, лютите чушлета, магданозът, черният пипер и солта.

Запечените пържолки се връщат в сача и внимателно се покриват със соса. Сервират се горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: