Пилешко месо по арабски

28/01/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 633
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г гърди
  • чесън - 2 - 4 скилидки
  • оцет
  • лимони - 2 ч.л. сок
  • сол
  • за соса
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • майонеза - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • таханова паста - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на малки равни парченца. В купа се смесват олиото, оцета, смачканите скилидки чесън и солта.

Разбъркват се добре и в тази марината се поставят парчетата пилешко месо. Съдът се поставя за 2 часа в хладилник.

Сачът се поставя върху студен котлон и постепенно се загрява добре. Намазва се с мазнина и в него се опичат пилешките хапки.

Смесват се киселото мляко, майонезата, лимоновият сок и счуканата скилидка чесън. Изпечените пилешки хапки се сервират, разпределени в чиния и залети със соса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар