Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Свихи с кайма и ядки

Свихи с кайма и ядки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Свихи с кайма и ядки1 / 2
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Поднесете още топли тези свихи с кайма и ядки"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • мая - колкото орех
  • сол
  • за плънката
  • кайма - 1 ч.ч. телешка
  • лук - 1 глава
  • бадеми - 1 к.ч.натрошени
  • масло - 1 к.ч.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от брашното, размитата в малко хладко мляко мая, олиото и солта. Оставя се да втаса, докато удвои обема си. Оформят се малки топки, с големина на яйце, от които се разточват тънки питки.

Лукът се обелва и нарязва на ситно. Задушава се леко. Прибавят се ядките, счукани на по-едро, и леко се запържват. Прибавя се каймата и всичко се задушава около 5 минути.

Към плънката се слага черен пипер, ситно нарязан магданоз и сол и се разбърква добре. Във всяка питка се поставя по 1-2 лъжици от плънката и се прегъва на две.

Желателно е при слепването да се намазват с белтък и след това да се притискат с помощта на вилица или опакото на ножа. В предварително загрят и намазан с мазнина сач свихите се запичат от двете страни до готовност. Поднасят се топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: