Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бохча»Бохчи с кайма

Бохчи с кайма

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Бохчи с кайма1 / 2
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"И ако не похапнеш вкусни селски бохчи с богата плънка, как ще разбереше, че си си вкъщи"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода - 1 к.л. бикарбонат
  • сол
  • за плънката
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • картофи - 4 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • масло - 4 с.л. краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркват се киселото мляко и яйцата, прибавя се олиото, солта и брашното и се омесва меко тесто (да не лепне). Оставя се да престои малко и се разделя на 8 топки.

В тиган с разтопено масло се запържва лукът, прибавят се настърганите на едро ренде картофи и се задушават около 10 минути. Добавя се каймата и сместа се разбърква. Подправя се с черния пипер, сол и магданоз.

Задушава се, докато картофите омекнат. От тестото се взема поотделно всяка топка и се разтегля в дланта като кръг. В средата на кръга се слага от плънката. Събират се всички краища (като

бохча). Внимателно се притискат, да се изтънят.

В предварително загрят и намазан със мазнина сач бохчите се запичат от двете страни. Същите бохчи могат да се направят и с други плънки - сирене и яйца, кашкавал и

шунка, спанак и сирене и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: