Пататник на сач

24/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 037
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и настъргват на едро ренде. Посоляват се и се слагат да се отцедят добре. Изстискват се от отделения сок. Картофите се смесват с нарязания на ситно лук, яйцата, джоджена и пипера.

Сачът се поставя върху студен котлон и постепенно се загрява много добре. Намазва се с мазнина. Част от картофената смес се разстила на пласт с дебелина 1 см.

Пече се, докато се зачерви. Пататникът се обръща върху капак или плоска чиния. Сачът се намазва отново с мазнина и пататникът се връща да се зачерви от другата страна.

Същото се повтаря и с другите части. Поднася се горещ с кисело мляко.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар