Пататник на сач

24/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 245
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави кромид
  • яйца - 3 бр.
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • 2 - 3 с.л. олио
  • масло - 50 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и настъргват на едро ренде. Посоляват се и се слагат да се отцедят добре. Изстискват се от отделения сок. Картофите се смесват с нарязания на ситно лук, яйцата, джоджена и пипера.

Сачът се поставя върху студен котлон и постепенно се загрява много добре. Намазва се с мазнина. Част от картофената смес се разстила на пласт с дебелина 1 см.

Пече се, докато се зачерви. Пататникът се обръща върху капак или плоска чиния. Сачът се намазва отново с мазнина и пататникът се връща да се зачерви от другата страна.

Същото се повтаря и с другите части. Поднася се горещ с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар