Усукана питка

24/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
"Хем е усукана, хем е страшно пухкава "
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 128
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява със солта. Прави се кладенче в средата и в него се слагат размитата в прясното мляко мая, киселото мляко и разбитите със захарта яйца.

Замесва се тесто, което се разделя на 3 части и се разточва на три кори, всяка от които се намазва обилно с разтопено масло.

Слагат се една върху друга, разтеглят се на квадрат и срещуположните ъгли се прегъват към средата, като се навива на руло.

Отделя се малко парченце за украса, а останалото тесто се разрязва на две части с остър набрашнен нож. Всяка от тях се
усуква и се разтегля.

Навиват се на охлювче и се слагат в намазана с масло и поръсена с брашно тава. От отделеното парче тесто се оформя житен клас или друга фигурка, с която се украсява питката.

Оставя се да втасва на топло и като се надигне, се намазва с
разбит жълтък. Пече се в предварително загрята до 220°С фурна 10 минути.

Температурата се намалява на 195°С и се пече още 25 минути. Изпеченият хляб се обръща върху решетка и се оставя да изстине.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар