Ябълкова пита с ронливо тесто

27/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо982
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пресятото с бакпулвера и солта брашно, маслото, захарта, ванилията и бакпулвера се замесва ронливо тесто. 3/4 от него се слага в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торта.

Пече се в предварително загрята умерена фурна 10 минути, формата се изважда и отгоре се разстилат обелените и настъргани на едро ренде ябълки. Поръсва се с канела.

Останалото тесто се наронва на трохи върху ябълките. Връща се във фурната и се пече още 20-30 минути. Нарязва се, когато се охлади.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!