Плодова пита асорти

27/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо567
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява с бакпулвера или содата. Прави се кладенче в средата и в него се слагат разтопеното масло, захарта и разбитите яйца. Замесва се тесто и се разточва на два блата - единият с дебелина 7 см, а другият по-тънък.

Първият блат се слага в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка и се изпича в предварително загрята умерена фурна до полуготовност.

Изважда се и върху него се нареждат смесените със
захарта плодове - ред вишни, ред сливи, ред ягоди. Връща се във фурната, докато захарта се разтопи и плодовете омекнат.

Изважда се и се покрива с втория блат. Пече се, докато той се зачерви леко. Охлажда се и се нарязва.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар