Пълнени чушки с ориз и бамя

27/04/2009
Вили
отВилиНовак
"Зарязваме всякакви пълнени чушки с кайма, защото открихме тези с бамя и направо се влюбихме в тях "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 560
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бамята се почиства и кипва в оцетена вода. Нарязва се на колелца, а чесънът и лукът – на ситно. След това всичко (без чесъна) се запържва 2 - 3 мин. в сгорещено олио, поръсва се с къри и се посолява. Добавя се чесънът, запържва се още 1 мин. и се сипва оризът. Когато оризът стане стъклен, се налива 1 ч. ч. гореща вода.

Чушките се пълнят с готовата плънка. Нареждат се в намаслена тава, налива се вода, която да стига до средата им.

Ястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.

подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Наталия Петрова
С какво е подходящо за се замени бамята?!
0
0
Ваня Георгиева
Това е много добра идея да се прибави и бамя, тя е много ароматна и явно е много вкусно.
0
0
никнай
никнай
12.02.2016 22:48
Стига сте слагали това къри навсякъде за щяло и нещяло на всякакви ястия - какво ще правиш ако нямаш къри?
И защо мериш ориза в някаква неясна мерна единица "1ч.ч." след като си мерила всички останали продукти в грамове и милилитри?

А рецептата си я бива - ако се използва зелен чесън ще с супер.....
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв