Тутманик с прясно мляко

23/01/2016
Ваня  Величковаот Ваня ВеличковаПомощник Готвач 1x
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 373
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Маята се слага в прясното мляко със захарта и се оставя да бухне (20-30 мин). Брашното се пресява със солта. Прави се кладенче в средата и 8 него се слагат маята и солта. Замесва се средно твърдо тесто.

Оставя се да втасва 1 час, след което се размесва с половината от разтопеното масло. Оформят се 5 топки, от които се разточват кори.

Нареждат се в намазана с масло тавичка, като всяка кора се поръсва с плънка от двете разбити яйца и сиренето. Реже се на квадрати и се залива с останалото разтопено масло.

Пече се в предварително загрята силна фурна до зачервяване.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар