Свински джолан върху кисело зеле

09/04/2011
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Всъщност може да сготвите свински джолан с кисело зеле и в средата на лятото, ако сте се погрижили за консервирате или замразите част от зелето "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо37 657
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг от джолан
  • зеле - 1 кисела зелка
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л. пълна
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции свинския джолан и на ситно една добре втасала кисела зелка. Наредете в тенджера ред зеле, ред месо и пак зеле. Овкусете с подправки и полейте с ½ чаша мазнина, запържена с червения пипер.

Налейте до половината на тенджерата равни части зелев сок и вода. Варете ястието на тих огън, докато остане почти само на мазнина. Може да се приготви по същата схема във фурна.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

галина
галина
16.08.2013 20:21
Много,много вкусно!!!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв